Salle d'escalade
Klimzaal

Face Nord in Mons

In 1996 stemde ALPI-IN, een pionier op het gebied van kunstmatige klimstructuren, waarvan de oprichter niemand minder was dan Pierre D’haenens, de uitvinder van de voorgeboorde multiplexplaat op een mobiele structuur, ermee in om een nieuwe klimzaal te bouwen voor zijn broer Robert, hoewel het bedrijf al enkele jaren niet meer bestond. Het was dankzij hem dat 10 jaar eerder de eerste klimmuren werden gebouwd en de kans gaven aan legendarische Belgische klimmers zoals Isabelle Dorsimond, Jean-Paul Finné, Arnould ’t Kint, … om grote kampioenen te worden.

Samen met Jan Larosse, die zich uit het project heeft teruggetrokken maar eigenaar is van de klimzaal Alpamayo in Beringen, was Robert D’haenens medeoprichter van Face Nord. Hij koos materialen en technische oplossingen, die in die tijd revolutionair waren, voor de bouw van de klimzaal waaraan hij 26 jaren van zijn leven zou wijden. De isolatie van cellenbeton, de vloerverwarming en het perfect uitgebalanceerde dag- en kunstlicht maken van het gebouw een hal waar het thermische en visuele comfort in alle seizoenen ongeëvenaard zijn. 
De bar en de ontspanningsruimte maken het tot een gezellige plek om zich te troosten na de inspanning.

Onze klimzaal

Onze openingstijden

Ma. - Vr. : 10h00 - 22h30Zat. - Zon. : 10h00 - 19h00 Feestdagen : 10h00 - 19h00

Ons vinden

2 Chemin du Chêne aux Haies - 7000 MonsBuitenparkeerplaatsen voor auto, motorfiets en fietsOpenbaarvervoer Bus 18 en 82 van het station

Ons bellen

+32 (0) 65 84 44 30

Ons schrijven

info@facenord.be
Plan_acces (1)
Newsletter

Blijf getouwed